Individuelle rejser

Vilcabamba

Vilcabamba: En lille isoleret landsby som bliver stadig mere populær blandt rejsende og danner udgangspunkt for landtransport til det nordlige Peru eller modsat. Hele området er smukt og emmer af ro med et behagelig klima og er som skabt til enten et par dages afslapning eller vandring.

For ca. 40 år siden opnåede Vilcabamba kortvarig verdensberømmelse, da man i Reader´s Digest kunne læse, at byen var hjemsted for den ældste nulevende befolkning i verden med mennesker som ofte lever til de er langt over 100 år. Der er ganske rigtigt en høj forekomst af sunde, aktive ældre, hvilket skyldes mange faktorer udover det sunde klima, såsom motion, stærke familiebånd, en afbalanceret kost og ingen stress.

Vilcabamba er blevet et yndet tilbagetrækningssted for udlændinge, hvilket har fået jord- og ejendomspriser til at eksplodere og Vilcabamba har landets dyreste kvadratmeterpris. Til gengæld er der så meget gang i afledt beskæftigelse, at unge mennesker ikke har travlt med at immigrere til storbyer som Loja og Guayaquil.

Mandango trail: Der er mange gode vandreture i Vilcabambadalen, hvor den mest populære og fascinerende sandsynligvis er Mandango trail, hvor du på en lille smal sti vandrer på selve bjergkammen med fantastiske udsigter over dalen fra bjerget Mandango (Den sovende Inka).

Et lokalt sagn fortæller, at Den sovende Inka beskytter området mod naturkatastrofer som eksempelvis jordskælv. Belønningen for de eventyrlystne som vandrer op gennem det bizarre landskab, er en fantastisk 360 graders udsigt over den lille by Vilcabamba nedenfor samt de omkringliggende bjerge.

Udover utallige vandreture er der rig lejlighed til smukke ture på hesteryg samt spa og massagemuligheder.

Er du fugleinteresseret er Vilcabambaområdet kendt for sine mange farverige kolibrier, men hvis du vil have en særlig fugl i din turrapport, så skal du besøge Tapichalaca Reserve 75 km. syd for Vilcabamba, hvor du finder de sidste få eksemplarer af Jocotoco Antpitta (Grallaria Ridgelyí). Der er kun ca. 20 par tilbage i denne lille isolerede naturpark i det sydlige Ecuador.

Ønsker du at besøge Vilcabamba og Mandango Trail på din rejse i Ecuador, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Ecuador.

Amazonas
Avenue of Volcanos
Baños
Cotopaxi
Cuenca
Galapagos
Guayaquil
Ingapirca
Loja
Machalilla
Mindo
Otavalo
Quillotoa
Quito
Riobamba
Ruta del Sol
Tinalandia
Vilcabamba
Zaruma
Ækvator

Lamanyt

Referencer