Individuelle rejser

Zaruma

Zaruma: Halvvejs mellem kystbyen Machala og Loja i højlandet ligger guldminebyen Zaruma i behagelige 1.170 moh. Zaruma grundlagdes allerede i 1549 på ordre fra kong Felipe II af Spanien for at kontrollere den givtige guldudvinding i området.

Zaruma er en dejlig lille hyggelig by beliggende på en bakketop, med stejle, snoede gader og malede træhuse. Den smukke centrale plads er flot holdt og for enden står en af Ecuadors smukkeste trækirker.

Guldminedrift: Guldminedrift er stadig en væsentlig industri i området, som helt tydeligt bebos af lyse, blåøjede direkte efterkommere af de spanske koloniherrer. På den centrale plads i Zaruma ligger et dejligt lille museum, som illustrerer guldminedriftens historie i området. Det er stadig muligt at besøge nogle af de små miner og få indsigt i hele udvindingsprocessen.

Virgen del Cisne: Højt oppe i bjergene, nordvest for Loja, ligger den lille landsby El Cisne, domineret af dets imponerende kirke bygget i fransk gotik. Der er et lille museum i byen, som udstiller det ædelstenbesatte tøj, der gennem tiden er blevet doneret til at iklæde jomfrustatuen til alle tænkelige religiøse lejligheder.

Statuen af La Virgen del Cisne er berømt i hele Ecuador efter at være bragt til helligdommen i 1594 fra Quito. Dette ikon er landbefolkningens dronning, som tilbedes af mange i hele Ecuador. De vigtigste religiøse højtider i El Cisne er den 30. maj og den 15. august. Efter festivalen i august bærer tusindvis af pilgrimme fra Ecuador og Peru statuen på deres skuldre til Loja 70 km. væk.

Jomfruen ankommer endelig til Loja den 20. august, hvor hun bliver højtideligt installeret i domkirken. Den 1. november gentages processen i omvendt rækkefølge og jomfruen hviler i El Cisne indtil august måned det efterfølgende år.

Du vil overalt i Ecuador se biler, busser og lastbiler med påskriften ”Virgen El Cisne” som primær beskyttelse mod de åbenlyse farer i den ecuadorianske trafikkultur.

Ønsker du at besøge Zaruma og El Cisne på din rejse i Ecuador, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Ecuador.

Amazonas
Avenue of Volcanos
Baños
Cotopaxi
Cuenca
Galapagos
Guayaquil
Ingapirca
Loja
Machalilla
Mindo
Otavalo
Quillotoa
Quito
Riobamba
Ruta del Sol
Tinalandia
Vilcabamba
Zaruma
Ækvator

Lamanyt

Referencer